Особливості інвестування в новобудови

В останні роки, держава вживає всіх можливих заходів, спрямованих на врегулювання ситуації на первинному ринку української нерухомості. Однак спроби на державному рівні змусити забудовників працювати за стандартним шаблоном поки не принесли відчутного результату. Хоча деякі позитивні тенденції спостерігаються. Тому інвестори зобов’язані переконатися в благонадійності будівельної компанії, перш, ніж віддавати гроші. При цьому, щоб стати власником первинної квартири у новобудові, а не обіцянок забудовника, що об’єкт буде добудований завтра, потрібно дотримуватися простих але важливих правил.

Визначаємося з ціноутворенням

Як говорить народна мудрість: безкоштовний сир у мишоловці. Та це здебільшого вірне твердження. Кожна розсудлива людина розуміє, що квартира в новобудові не може коштувати дешевше у два рази, ніж середня ціна квадратного метра на ринку. Якщо будівельна компанія пропонує непристойно вигідні умови співпраці, то можливо – це остання спроба врятувати будівництво від провалу або спроба нахабно нажитися на довірливих інвесторах.

Вивчаємо документацію

Навіть роблячи щоденні покупки продуктів у звичайному магазині, люди перевіряють їх склад та термін придатності. Це стосується перевірки вподобаного об’єкта нерухомості, тим більше, що розмір інвестицій дуже значний. Тому втратити через власну недбалість значну суму грошей, принаймні, нерозумно. Щоб звести ризики до мінімуму обов’язково перевірте наступну документацію у забудовника:

  • Правовстановлюючий документ або договір оренди на земельну ділянку. У випадку з орендним договором переконайтеся, що його термін закінчується після запланованого введення об’єкта в експлуатацію.
  • Документ, що підтверджує дотримання містобудівних умов. Він підтверджує, що місцеві органи самоврядування вирішують зводити новобудову на конкретній території міста.
  • Дозвіл на ведення будівельної діяльності та декларація про старт реалізації проекту.
  • Технічні умови підключення будинку до міських комунікаційних систем.

Якщо ви бажаєте перевірити забудовника новобудови, то вивчіть доступну інформацію у ЗМІ. Будь-які проблеми будівельних компаній завжди голосно обговорюються в першу чергу на форумах в інтернеті.

Перевіряємо всю доступну інформацію

Навряд чи адекватний українець дасть гроші незнайомій людині просто під чесне слово. Перед цим потрібно дізнатися, що це за особистість та які гарантії вона дає, що отримані гроші, будуть повернуті вчасно та в повному обсязі. Це стосується інвестицій в первинну українську нерухомість.

З огляду на суму грошей, яку ви збираєтеся передати забудовнику важливо вивчити:

  • інформацію про новобудову;
  • дані про сферу діяльності компанії.

Сьогодні існує безліч тематичних форумів та спеціалізованих сайтів в інтернеті, де своєю думкою діляться люди що, раніше співпрацювали з тим або іншим забудовником. На підставі отриманих даних можна адекватно оцінити ризики майбутньої співпраці з будівельною компанією.

Довіряємо професіоналам

Після вивчення різних варіантів на первинному ринку нерухомості та відсіювання невідповідних пропозицій, важливо замовити незалежну експертну оцінку вподобаних новобудов. Незважаючи, що за послуги юриста доведеться заплатити – це дозволить зберегти інвестовані кошти в майбутньому. Головне довіряти фахівцеві, обраному вами, а не запропонованому будівельною компанією. Професійна перевірка благонадійності забудовника дасть гарантію, що ви станете єдиним щасливим власником первинної квартири.