Вибираємо приватне домоволодіння

Час збору грошей на покупку власного будинку позаду, та ви в передчутті придбання нового житла – не поспішайте! Важливо розставити всі пріоритети, врахувати побажання членів сім’ї та переконатися, що накопичених грошей вистачить на проведення дорогої операції. Тільки зрозумівши, що нічого не втрачено з виду можна починати пошуки нерухомості.

Що робити перед покупкою?

Природно перш ніж вирушати оглядати новий будинок важливо знайти декілька відповідних за вартістю, плануванням та іншими параметрами пропозицій. Якщо ви вже встигли оцінити інформаційні можливості інтернету добре, якщо ж ні варто вже сьогодні ознайомитися з ними. Сучасні українські сайти – це не просто джерело корисної інформації вони давно перетворилися на місце де тисячі людей укладають вигідні угоди з купівлі або продажу нерухомості. Тут передбачені спеціальні фільтри, які допомагають вибрати приватне домоволодіння не тільки по району або вартості, а з урахуванням планування та інших особливостей. Це дуже вигідний, зручний та безпечний спосіб придбання нерухомості в Україні.

Зручне планування – задоволені мешканці

Підібравши декілька відповідних варіантів будинків не поспішайте їхати на їх огляд. Для початку здзвонитеся з власниками та з’ясуйте наступні важливі технічні аспекти:

  • З якого матеріалу фундамент та стіни будівлі?
  • Які комунікації підведені до житлового будівництва?
  • Яке навантаження здатна витримати електрична мережа будинку?
  • Утеплені чи стіни будівлі, та яка система опалення відповідає за підтримання комфортної температури в зимовий період року?
  • Чи є будинок новим та якщо ні то, коли проводився останній ремонт?

Технічні параметри приміщень

Розмір приміщень будинку залежить від індивідуальних переваг покупця. Хтось звик жити в маленьких затишних кімнатах, декому необхідно багато простору. Можливо ви хочете, щоб була відкрита тераса. Якщо в сім’ї є маленькі діти та люди похилого віку переконайтеся, що будинок буде безпечний для них. Проведіть виміри або з’ясуйте габарити приміщень у домовласника щоб переконатися, що в спальні розміститься ваше улюблене ліжко, а на кухні встануть всі необхідні меблі. Подивіться наскільки простора ванна кімната, з’ясуйте в будинку спільний або роздільний санвузол. Переконайтеся, що в передпокої стане шафа-купе.

Зручне розміщення енергозберігаючих вікон

Від якості вікон, встановлених у будинку, залежать витрати нового власника на оплату комунальних послуг. Звичайно можна самостійно встановити нові склопакети, але кому потрібні додаткові витрати. Оглядаючи нерухомість з’ясуйте:

  • Які вікна, дерев’яні або металопластикові встановлені в приміщеннях?
  • Наскільки легко проникає денне світло в спальню, на кухню та в вітальню?
  • Виходять всі вікна на одну сторону або розміщені з різних сторін будинку?

Додатково приділіть увагу виду, що відкривається з вікон. Адже не дуже приємно дивитися на високий сусідський паркан або міське сміттєзвалище. Краще якщо з вікон видно річку або інші місцеві пам’ятки.

Підсобні приміщення – додатковий комфорт всіх членів сім’ї

Якщо ви думаєте, що пральня або додаткова гардеробна – це надмірність, то ви сильно помиляєтеся. Наявність додаткових вільних приміщень, які можна перетворити в більярдну, робочий кабінет або пральню – це величезний плюс при покупці власного будинку. Також в порожній кімнаті комфортна розмістяться гості, що несподівано затрималися на нічліг. А в іншому вибираючи власне житло намагайтеся враховувати потреби всіх членів сім’ї та відштовхуйтеся від власних фінансових можливостей.