Як вибрати квартиру в недобудованому будинку?

Одним з найбільш пріоритетних завдань більшості українських сімей є покупка комфортної, сучасної нерухомості в новому будинку. Свій дах над головою, де в затишній атмосфері будуть збиратися всі члени сім’ї – це запорука спокійного життя. Людина, у якої раніше не було свого житла, що вимушена проживати на знімній квартирі чудово розуміє всю важливість майбутньої угоди. Однак часто радість змінюється розчаруванням через недбалість або неуважність покупця при виборі житла та оцінці забудовника.

Параметри вибору ідеального житла

У кожної людини власні поняття ідеального житла. Однак існують загальні критерії вибору первинної житлової площі, засновані на наступних факторах:

  • Зручність планування житлових приміщень. Бажано щоб у квартирі не було прохідних кімнат.
  • Якість та ступінь оздоблювальних робіт. Зазвичай нові квартири здаються з перед чистовою обробкою, що дозволяє покупцеві втілити в мрію свої таємні дизайнерські ідеї.
  • Життя з сусідами одного соціального статусу. Зазвичай в новобудовах квартири купують люди з однаковим рівнем доходів.
  • Сучасні комунікації. У новій квартирі встановлені сучасні комунікаційні системи, які прослужать багато років.

Ще один важливий фактор вибору – це стадія будівництва будинку. Залежно від того знаходиться проект на початковому або фінішному етапі, ціна квадратного метра може змінюватися на 30 та більше відсотків. Спеціалізовані сайти пропонують різні можливості, щоб вибрати надійну новобудову. На них представлені майже всі нові проекти відомих забудовників, що знаходяться на стадії котловану або готові до приймання державною комісією. Завдяки цьому кожен покупець зможе підібрати варіант що підходить.

Уважність при пошуках – запорука успіху

Розібравшись з етапами будівництва та технічними особливостями нової житлоплощі важливо досконально вивчити всю наявну інформацію про забудовника в ЗМІ. За твердженням фахівців правильна тактика вибору ідеального житла, ґрунтується на наступному плані:

  • Пошук актуальних оголошень в надійних джерелах. Досить вибрати великий сайт, який встиг заслужити репутацію серед вітчизняних інвесторів в первинну нерухомість.
  • Уточнення інформації про варіант що сподобався на офіційному сайті забудовника. Якщо забудовник не турбується про майбутніх інвесторів та не спромігся на сайті викласти в доступному доступі, наявну документацію та інформацію про реалізований проект, то подальша співпраця з ним викликає сумніви.
  • Вивчення інформації, представленої як в офіційних, так неофіційних джерелах. Сьогодні на тематичних форумах колишні інвестори в первинну нерухомість діляться думкою про різних забудовників.

Не полінуйтеся відвідати офіс продажів забудовника. Представники компанії зобов’язані на вимогу потенційного покупця надати всю наявну документацію на реалізований проект.

Чим ризикує покупець квартири в новобудові?

З огляду на різноманітність пропозицій на первинному ринку нерухомості, недосвідченому інвестору складно зорієнтуватися в ситуації. Він абсолютно не розуміє з якими забудовниками безпечно співпрацювати, щоб не втратити гроші, інвестовані в житлоплощу. З огляду на шахрайство, що процвітає в даному сегменті ринку ризики залишитися без житла дуже великі, особливо якщо угода проходить на етапі, коли будинок знаходиться в кресленнях на папері.

Значно знизити ризики можна інвестуючи в новобудову, завершену на 30-40%. Реалізувавши майже наполовину проект будівельна компанія зацікавлена ​​довести справу до кінця та отримати запланований прибуток. Але потрібно враховувати, що з появою кожного нового поверху пропорційна зростає ціна квадратного метра.