Купуємо нежитлову нерухомість у Львові

Грамотна вибрати та вигідно придбати комерційний об’єкт, під розміщення бізнесу досить складно. В першу чергу це обумовлено особливостями конкретно взятого виду підприємництва. Якщо приміщення використовується як магазин, важливо щоб забезпечувався постійний потік покупців, у випадку зі складом особливе значення мають розміри об’єкта. Тому підсумковий вибір залежить від переслідуваних бізнесменом цілей.

Мета придбання комерційної нерухомості

Сьогодні існують різні причини, за якими підприємці мріють придбати власну нерухомість комерційного призначення. Це не тільки відмінний варіант для відкриття власного бізнесу, а й вигідне інвестування, здатне максимально швидко окупитися та приносити прибуток в майбутньому. Зазвичай нежитлове приміщення використовують для таких цілей:

  • Для реалізації продовольчих або побутових товарів або надання різноманітних послуг. З огляду на ціну комерційних об’єктів на українському ринку сьогодні набагато вигідніше, їх покупка, ніж оренда, особливо з довгостроковим бізнесом.
  • З метою здачі комерційної нерухомості в оренду. Це вигідний варіант отримання прибутку з мінімальними витратами в пасивному режимі. А враховуючи, що сьогодні існує можливість придбання комерційного об’єкта, в якому вже є орендарі – це відмінні перспективи заробітку.

Якщо вам терміново потрібна комерційна нерухомість Львів стоїть ознайомиться з пропозиціями на сайті DOM.RIA. Тут пошуки пройдуть швидко та безпечно завдяки програмі перевіреної нерухомості. Такими оголошеннями, за правдивість яких відповідає інспектор, може скористатися кожен українець. Спеціаліст сайту особисто відвідує кожен об’єкт щоб ретельно все задокументувати та сфотографувати панорамною камерою з оглядом 360 градусів. DOM.RIA по праву вважається №1 серед сайтів в Україні, через те, що надає тільки свіжу та перевірену інформацію.

Що впливає на ціноутворення комерційних об’єктів?

Вчиняти будь-які угоди, у сфері комерційної нерухомості важливо заздалегідь аналізуючи різні варіанти, запропоновані на ринку. Також важливо розуміти, що на ціноутворення нежитлових об’єктів у Львові впливає безліч факторів:

  • Технічні характеристики об’єкта. Перед покупкою комерційної площі важливо з’ясувати рік зведення будівлі, розміри та кількість приміщень, тип власності та якість ремонту. Тільки завдяки ретельній аналітиці та технічного аналізу можна зрозуміти наскільки ціна об’єкта відповідає реальності.
  • Місце розміщення будови, в якому знаходиться придбаний об’єкт. Чим далі від міської межі знаходиться нежитлова нерухомість, тим менше вартість її покупки або оренди.
  • Наявність у будівлі що купується орендарів що погоджуються на подальшу співпрацю з новим власником. Такий варіант є відмінним бонусом до основного бізнесу, а іноді переростає в головний дохід підприємця.

Це основні фактори, що мають прямий вплив на ціноутворення оренди або купівлі комерційного нерухомого майна. Тому даним моментам важливо приділити особливу увагу, щоб зіставити майбутні витрати з доходами, які буде приносити підприємницька діяльність.

Рекомендації по вибору комерційної нерухомості

З огляду на те, що покупка або оренда комерційної нерухомості у Львові – досить дорогий захід, перш ніж укладати угоду важливо приділити увагу наступним факторам:

  • Район розміщення об’єкту. Якщо приміщення орендується під торгову точку, важливо щоб був постійний потік потенційних покупців.
  • Розмір приміщень. Даний параметр залежить від штату компанії та приблизної кількості потенційних клієнтів. Якщо відвідувачам буде тісно та незручно вони відмовляться від подальшої співпраці з підприємцем.
  • Поверху розміщення об’єкта. Якщо планується відкриття салону, ресторану, або магазину бажано вибирати комерційну площу на нижньому поверсі. Це в першу чергу створює додатковий комфорт споживачам.
  • Технічний стан орендованого або придбаного об’єкта. Важливо щоб приміщення не вимагало додаткового ремонту. З цією метою краще підбирати об’єкти з фінішною обробкою.
  • Ціна нерухомості. Вартість комерційного приміщення залежить від віддаленості стосовно приміської межі. Чим далі об’єкт від центру міста, тим його вартість нижча. Однак це може доставляти деякі незручності майбутнім клієнтам компанії.

Кілька корисних порад

У випадку з відкриттям торговельної точки у Львові потрібно враховувати тип реалізованого товару. Спродажем дорогих речей безглуздо займатися в малонаселених районах. Такі магазини доцільно розміщувати в центральній частині великого міста. Бажано щоб поруч з будівлею, де орендується приміщення, було зручне місце для машин клієнтів та персоналу компанії. Загалом, вибираючи комерційне приміщення потрібно врахувати всі особливості бізнесу, який буде розміщуватися в ньому.