Як правильно вибрати осушувач повітря для міської квартири

Підвищений рівень вологості – це досить поширене явище, яке зустрічається в міських квартирах та приватних будинках. Його основною причиною є порушення функціонування вентиляційної системи. Ця проблема призводить до пошкодження обробки на стінах та стельових конструкціях.

Підвищена вологість також може викликати неприємні та шкідливі захворювання у людей, тому від неї необхідно позбавлятися щонайшвидше. Для осушення повітря використовуються спеціальні сучасні прилади. Їх вибір залежить від площі оброблюваного приміщення та основних показників мікроклімату, які вимірюються за допомогою спеціальної домашньої метеостанції – гігрометра.

Оптимальні показники для житлового приміщення

Комфортні для людського організму показники, які не вимагають корекції, знаходяться в таких межах:

  • вологість – 55%;
  • температура повітря – від+ 22 до +25 градусів за Цельсієм;
  • рівень шуму – не більше 40 дБ;
  • атмосферний тиск – 730-890 мм. рт. ст.

При підвищеній вологості необхідно придбати спеціальний пристрій для її зниження. Сучасні виробники випускають роторну та конденсаторну апаратуру, яка відрізняється технічними характеристиками, зовнішнім оформленням, розмірами та вартістю. Якісний осушувач повітря здатний швидко, просто та ефективно висушити приміщення та подальшому підтримувати в кімнаті встановлений рівень вологості.

Особливості вибору осушувачів повітря для житлової квартири

Про підвищений рівень вологості в міській квартирі свідчать різні фактори:

  • поява цвілі на стінових поверхнях та побутової техніки;
  • поява грибкових спор на металопластикових вікнах через скупчення конденсату;
  • стислість повітря в приміщенні;
  • зіпсована оббивка меблів;
  • здуття шпалер.

Краще рішення житлового приміщення – придбання роторної моделі осушувача. У тих випадках, коли цвіль встигла пошкодити деякі ділянки штукатурки в квартирі, рекомендується встановити озонатор, який добре освіжає повітря та усуває неприємні запахи.

Побутова техніка, призначена для осушення повітря, відрізняється простотою функціонування. Волога газова суміш потрапляє на вентилятор та випаровується при впливі радіаторного пристосування. Роторні моделі осушувачів характеризуються економічним споживанням електрики і продуктивністю. В їх конструкцію входить вентилятор, оснащений сорбуючою речовиною для поглинання вологого повітря.