Дизайн інтер’єру для вітальні

Кожна людина хоче жити в затишній практичній та красивій обстановці. Правильно підібраний дизайн інтер’єру є ключовим аспектом цього. А починається знайомство з будинком із вітальнею. Дизайн інтер’єру вітальні – це те, від чого складеться враження про будинок та його господарів.

Вітальня в будь-якому будинку – це центральне місце, де зазвичай збирають гостей, сім’ю, відпочивають разом, дивляться телевізор. Її оформлення потребує особливого підходу. Тут має бути затишно та комфортно всім. Стильна вітальня – це обличчя вашої оселі. Вона має бути сучасною, стильною, затишною, функціональною. Під неї виділяється найбільше приміщення.

Стилі в інтер’єрі вітальні та вибір

Оформлення вітальні квартири та будинку сильно відрізнятиметься. У будинках вітальня більша і там більше можливих варіантів облаштування. У квартирах старого фонду, щоб влаштувати таке приміщення, часто доводиться робити перепланування.

Дизайн інтер’єру вітальні можливий у різних стилях:

  • класика,
  • ретро,
  • модерн,
  • східний,
  • хай-тек та багато інших стилів.

Окрім окремих стилів можна використовувати їх поєднання.

Вибір стилю залежить від багатьох факторів:

  1. розмірів приміщення,
  2. планування,
  3. смаків господарів,
  4. функціональності.

Класичний стиль

Класичний стиль – це один із найпоширеніших та найактуальніших у будь-які часи. Риси цього стилю: геометрія в лініях, неяскраві, спокійні кольори, орнаменти, важкі тканини, декор, масивні дорогі меблі, мінімальна присутність побутової техніки. Класика передбачає стриманість.

Дзеркала допоможуть візуально збільшити приміщення. Вітається паркет на підлозі, стелі розписуються, прикрашаються ліпниною. Стіни прикрашають картинами. Пухнастий килим на підлозі також є елементом класичного стилю. А також штори із щільних тканин, тканинна оббивка меблів, подушки на диванах.

Основна зона кімнати може бути прикрашена каміном. Масивна люстра та бра на стінах чудово підійдуть до вашої вітальні у класичному стилі.

Сучасний дизайн інтер’єру вітальні передбачає функціональність. Дивани, оббиті шкірою та інші шкіряні деталі допоможуть наблизитися до сучасності.

Ретро стиль

Ще один стиль – ретро – відтворює часи 50-70 років минулого сторіччя.

В оформленні він може бути підкреслений багатьма аксесуарами. Це антикварні меблі, насичені яскраві кольори, хромовані деталі. Ретро-стиль може відмінно поєднуватися і з сучасними елементами.

Модерн

Дизайн інтер’єру віталень у стилі модерн також може бути дуже цікавим та привабливим. Його основна ідея – звільнення від нагромадження зайвих предметів. Основний принцип – близькість до природи та мінімалізм.

Його характеризують:

  • тонкі лінії,
  • скло,
  • напівкоштовні камені,
  • скульптурні елементи
  • дерев’яне різьблення,хай-тек і багато інших стилів.
  • кучеряві рослини,
  • палітра бежевого кольору, доповнена коричневими тонами.

У обробці стін використовуються тканини з рослинним малюнком, розпис, дерево. Вікна декорують тюлем, органзою та шторами. Для стель використовують білий колір. Підлога – паркет у вигляді ялинки. Висвітлення функціональне та декоративне.

Схід

Про застосування східного стилю в інтер’єрі вітальні теж багато можна розповісти, але краще побачити. Нижче наведено приклади цього стилю у вигляді фото.

Стиль хай-тек

Дизайн інтер’єру в будинку в стилі hi-tech також може бути цікавим і привабливим.

Це стиль майбутнього, втілення оригінальних та сміливих ідей, передбачає високу якість матеріалів, предметів.