Основные показатели выбора профнастила

Необхідність придбати профнастил часто виникає навіть у тих, хто до будівництва не має ніякого відношення. Універсальний, багатофункціональний матеріал застосовується дуже широко. З його допомогою можна облицювати стіни, побудувати паркан або навіть невелику споруду, перекрити дах і не тільки на альтанці або гаражі, а на всьому будинку. Так як металопрофіль відрізняється різноманітністю марок, обов’язково потрібно знати основні параметри його вибору.

Як правильно вибрати металопрофіль?

Звичайно, можна запитати у продавця, який саме будматеріал підходить для тієї чи іншої сфери використання. Але розуміння призначення і характеристику профнастилу допоможе краще зрозуміти його якість та правильно їх використовувати в роботі. Будівельники виділяють кілька основних параметрів:

Товщина листа — від 0,35 мм до 1 мм.

Такий значна різниця у величинах говорить про різну твердість, а значить і міцність матеріалу. Для стінового металопрофілю, який застосовується для облицювання, досить товщини від 0,35 до 0,45 мм. Коштує такий матеріал недорого, але й міцність їх висока. Із завданням облицювання, захисту стін від впливу атмосферних явищ, декоративної прикраси цей показник цілком підходить. Але такі листи не можна використовувати для даху, не вистачає жорсткості.

Для покрівельного матеріалу потрібен показник до 0,7 мм. Такий лист може витримати навантаження снігової шапки або крижаної кірки. Металевий профіль такого виду підходить і для облицювання, але його ціна вище. Тому якщо покриття стін не розраховане на кілька десятиліть, купувати дорожчий матеріал не доцільно.

Будматеріал із найвищим показником товщини листа (1 мм) розрахований на зведення будівель. Він може стати частиною несучих конструкцій. Будувати невеликі споруди, такі як кіоски або малі архітектурні форми з металопрофілю зручно. Так само з листів товщиною 1 мм може вийти відмінне довговічне покриття даху. Його міцність, невелику власну вагу, універсальність зробили матеріал багатофункціональним.

Оцинкування

Гофровані листи покривають шаром цинку, який призначений для захисту матеріалу від дії вологи. Цинк не дає металу іржавіти. Виробники покривають матеріал шаром різним за щільностю. Цей показник також впливає на ціну та призначення профнастилу.

Якщо говорити про дах, то металопрофіль повинен бути достатньо захищений. Тому шар цинку повинен бути не менше 225 -275 грамів / м.кв. Такої щільності досить для продовження експлуатаційного терміну та довговічності матеріалу. Для стін досить від 190 до 225 грамів цинку на 1м.кв, так як вода та сніг на вертикальних поверхнях не затримується.

Полімерне покриття

Це ще один захисний шар, який має ще й інше призначення — естетичне. Від нього залежить глянсовою або матовою буде поверхня листа, та якого кольору вона буде.

Цих знань буде достатньо для вибору оптимального за ціною і сферою застосування металопрофілю.

Переходьте на сайт https://psm-profile.com.ua та обирайте матеріали під власні потреби.