Никита Ізмайлов – український підприємець, інвестор, засновник першого fintech-фонда в Україні N1

Никита Ізмайлов – український підприємець, інвестор, засновник першого профільного fintech-фонда в Україні N1. У 2009 році закінчив Українську академію банківської справи Національного банку України та отримав ступінь магістра за спеціальністю «Бухгалтерський облік і аудит».

Працював старшим аудитором компанії KPMG, фінансовим директором та керуючим партнером групи PMBL, до якої входить технологічна компанія Parimatch, а також створив компанію Eat Easy – виробника здорових напоїв. Але в останні роки Никита Ізмайлов досяг значно більших успіхів.

sportbank

У 2019 році Никита створив необанк sportbank, який того ж року виграв у номінації «Найкращий український FinTech-стартап». На початок 2022 року sportbank входив у топ-20 банків за приростом клієнтів та в топ-5 за динамікою зростання користувачів. На сьогоднішній день це другий найкращий цифровий український банк по версії PaySpace Magazine.

Першими інвесторам sportbank став Никита та ще два партнери. На сьогодні на розвиток проекту було витрачено понад $15.000.000.

Фонд N1

У 2019 Никита Ізмайлов також заснував N1 – перший профільний fintech-фонд України, який інвестує в fintech-стартапи та суміжні сфери. У команді зібрані досвідчені спеціалісти, які за два роки існування фонду допомогли семи fintech-компаніям, серед яких є лідери українського та європейського ринку. Ресурс пропонує комплекс інструментів, які значно підвищують шанси успіху проекту:

  • Сильна екосистема, в яку входять схожі стартапи на різних стадіях та профільна експертна команда.
  • Робота над розбудовою та впровадженням системного менеджменту.
  • Фінансово-юридичні та маркетингові інструменти, які допоможуть швидко запустити перспективний проект.
  • Підтримка спеціалізованих фахівців та експертів з fintech.

Як зазначив Никита, на етапі, коли продукт виходить на ринок і йому потрібно досягти інвестиційної окупності, робиться найбільше помилок. Саме в такий період N1 допомагає молодим стартапам.

Інвестиційні проекти

На сьогоднішній день N1 Management Company працює більше ніж над 10 проектами, серед яких зокрема: розробники програмного забезпечення для платіжних систем Asquad, діджитал банк sportbank, та інші платіжні системи та стартапи, розраховані не тільки на український ринок, але і в цілому на країни СНД. 

Найбільша увага у fintech-фонді приділяється стартапам, які ще не досягли самоокупності, та тим, які знаходяться на початковій стадії розвитку.