Резервне електроживлення для котла опалення, як вибрати правильно комплект ДБЖ + акумулятор.

Отже щоб захистити котли необхідні системи безперебійного живлення (або простими словами бесперебійники), до складу яких йдуть джерела безперебійного живлення (ДБЖ) та акумулятори.

Такі системи живлять напругою будь що — котел, освітлення, охоронну сигналізацію, відеонагляд і т.д.. Вбудований в ДБЖ автоматичний регулятор напруги дає стабільну напругу, адже працює як стабілізатор, крім цього захист отримують усі прилади, які є вдома та працюють від електромережі.

На сьогодні відомо три типи ДБЖ: Off-Line ДБЖ, On-Line ДБЖ і лінійно-інтерактивні (Line-Interactive) ДБЖ. Кожен з них має свої принади та недоліки, тому перед вибором необхідно проаналізувати всі показники. Враховуючі сьогоденні реалії, фахівці сходяться в одному. Виходячи з вартості, споживчих показників, коефіцієнту корисної дії і ресурсів батареї, бесперебійник типу Line-Interactive є найкращим вибором для системи безперебійного живлення, яку будуть ставити для сталої роботи всієї системи.

Газові котли пережили свій бум ще не так давно, коли вартість газу було меншою. Їх надійність і економічність захопила громадян. Недоліком стале лише те що такі пристрої завжди будуть залежні від сталого електропостачання. Коливання та різке відключення електроенергії можуть зупинити функціонування газового котла, що може пошкодити РК, а бува і повну зупинку роботи системи.

Бесперебійники для котла розраховані на роботу з зовнішньої АКБ великої місткості (до 200 а/час і вище) . Крім того, слід не забувати, що комп’ютерні ДБЖ ні в якому разі не треба застосовувати для живлення котла або насоса опалення. Але чого? Тому що бесперебійники для комп’ютера мають форму вихідної напруги яка не підходить для нормальної роботи насоса опалення або автоматики котла, якщо сказати більш зрозумілими словами — котел або насос працювати не будуть. Отже, врахувавши всі показники, обрати потрібний ДБЖ для котла буде не важко.

Результат пошуку зображень за запитом "дбж + акумулятор"

А тепер давайте зупинимося на акумуляторах для ДБЖ. АКБ для систем безперебійного живлення застосовують декількох видів: AGM акумулятори, гелієві акумулятори, акумулятори з рідким електролітом. Найбільш популярні в застосуванні AGM акумулятори так як вони є прототипом гелієвих акумуляторів (адсорбований електроліт), але за ціною дешевше гелієвих.

Менш популярні акумулятори з рідким електролітом, так як вони потребують постійного обслуговування, виділяють випаровування електроліту і заборонені до використання в побутових умовах.

Для того щоб обрати акумуляторну батарею для ДБЖ, необхідно виходячи з потужності навантаження і приблизного часу автономної роботи вибрати з таблиці сумарну ємність батареї. Виходячи з обраної ємності, підібрати конкретний акумулятор.

Система бесперебійного живлення в сьогодення — найнеобхідніша річ, щоб захистити тепло в приміщенні.

Отже, вивчивши досконало все, що стосується систем безперебійного живлення, можна сміливо купувати дане обладнання.