Ремонт кухні – етапи та як розрахувати

Ремонт кухні під ключ необхідний кожній домогосподарці і включає різноманітні види робіт: сантехнічні, оздоблювальні, електромонтажні та ін. Труднощі при ремонті кухні створюються великою кількістю розеток і підключених побутових приладів, прокладанням водопроводу та газопроводу.

Насамперед приміщення звільняється від меблів. Далі зі стін та стелі знімається старе оздоблення. Після чого виконується чорнова робота. Знімається шпаклівка зі стін та стелі, наноситься новий шар на гіпсовій основі.

Перед закупівлею матеріалів необхідно уявляти собі, як виглядатиме дизайн майбутньої кухні. З цією метою найкраще звернутися до професіоналів-дизайнерів, які підберуть необхідні дизайнерські рішення під умови вашої кухні, розрахують кількість матеріалів та часу, необхідного для реалізації всіх рішень. Одним із варіантів розробки інтер’єру кухні є дизайн-проект – свого роду план дій. Він дозволяє розрахувати кількість матеріалів та відкоригувати бюджет. Також за допомогою дизайн-проекту узгоджуються всі моменти, що стосуються дизайну всіх кімнат, розраховується, скільки коштує ремонт кухні під ключ.

Об’єм ремонту невеликої кухні розраховується, виходячи з типу обробки:

  • дизайнерська;
  • косметична;
  • D500 – конструкційно-теплоізоляційний газобетон, дуже міцний матеріал, використовується для зведення несучих стін монолітних будівель;
  • капітальна.

Наші співробітники зроблять недорогий косметичний ремонт, коли потрібно лише освіжити приміщення. Ремонт класу економ проводиться, коли необхідна заміна старого оздоблення, електропроводки, раковин та труб. Для ексклюзивного виконання ремонту слід звернутися до наших дизайнерів, які виконують дизайн-проект. Якщо ви бажаєте, щоб кухня відповідала модним тенденціям останніх років, можна обклеїти стіни пінополіуретановими плитами, що декоративно завершують інтер’єр кухні. Для тих, хто хоче поєднати функціональність та красу, рекомендуємо облицьовувати стіни плиткою (керамічною). Після того, як стіни готові, можна знову повертатися до стелі – зробити її підвісною або пластиковою, на ваш смак.

Після чорнової обробки приступаємо до чистової обробки, насамперед стелі. Хороший варіант для стелі – ПВХ-панелі та гіпсокартон. Для підлоги не варто вибирати дешевий лінолеум, як варіант – вологостійкий лінолеум або ламінат.

Сантехнічні роботи

Це не тільки заміна труб, перенесення радіаторів, прокладання водопровідних та каналізаційних труб, а й монтаж теплої підлоги. У процесі виконання робіт із ремонту працівники проводять підключення всього пов’язаного з водопроводом обладнання – фільтрів, мийок, пральних машин, змішувачів тощо.

Оздоблювальні роботи

Оздоблення може виконуватися як шпаклівкою, так і повномасштабними штукатурними роботами. Оздоблювальні роботи включають обробку всіх поверхонь. Проводяться в комплексі робіт з попереднього оздоблення стін, ґрунтування та штукатурки стін. Грунтовка потрібна для того, щоб краще лягала шпаклівка та не відклеювалися шпалери.

Електромонтажні роботи

У стандартній комплектації електромонтажні роботи включають заміну розеток, проводки і вимикачів, а також встановлення світильників. Перед початком ремонту стін визначається, де будуть знаходитися нові вимикачі та розетки, підводяться дроти до них. Наприкінці ремонту проводиться встановлення вимикачів та розеток. Розетки монтуються вище за стільниці, вимикачі – на рівні плечей.