Інтер’єр в індійському стилі

Стародавня та загадкова Індія протягом тисячоліть формувала свою особливу культуру, яка сьогодні цікава багатьом російським громадянам. Намагаючись відтворити дух яскравої та яскравої країни у себе вдома, люди оформляють інтер’єр приміщення в індійському стилі. Яскравий, насичений та різноманітний, він виділяється на тлі інших етнічних напрямків оригінальним поєднанням скромного аскетизму та навмисної розкоші.

Насиченість кольорів
Інтер’єр в індійському стилі
Індійський інтер’єр неможливо уявити у м’яких, пастельних тонах. Це завжди свято світла, сяйво квітів та золотий блиск дорогоцінних прикрас. У квартирі, оформленій у цьому стилі, має бути світло та сонячно. При виборі кольору можна експериментувати із яскравими, насиченими тонами.

Для стилю характерні виключно натуральні, природні фарби: бірюзова, бузкова, охра, гірчична, малинова, синій сапфір, золота, зелена, рубінова. Не бійтеся поєднувати непоєднуване, але намагайтеся не переходити тонку грань, що розділяє індійську строкатість і яскравий несмак.

Обробка приміщень
З погляду обробки, дизайн приміщень досить демократичний. В індійському стилі центром уваги є саме кольори, внаслідок чого основа оформлення ніби губиться, йде на другий план.

Варіантів для оздоблення стін безліч: можна фарбувати, покривати штукатуркою або обклеювати квітчастими шпалерами. Ефектно виглядатиме драпірування красивою тканиною або багатий розпис на стінах.

Характерним штрихом стилю є у приміщенні строкатих індійських орнаментів. І якщо в сучасних квартирах важко повноцінно прикрасити ними стіни, дверні та віконні отвори, то в заміських будинках та котеджах, якщо дозволяють кошти, можна багато наповнити приміщення стильно виконаними орнаментами.

Покриття для підлоги, як правило, використовуються з дерева або каменю. Поверх них завжди укладені пухнасті індійські килими з яскравим, кольоровим малюнком. Стеля можна задрапірувати шовком або покрити незвичайним розписом у стилі Індії.

Вибір меблів
Меблі в індійському стилі – це цілий культурний пласт з глибоким корінням. Нехитра за формою, але настільки багато і в той же час елегантно прикрашена різьбленням, вона сама по собі є витвором мистецтва.

Особливості інтер’єру в індійському стилі
Меблі в індійському стилі завжди з дерева або плетені, а оббивка з натуральних тканин. Все розраховане на те, щоб дати можливість розслабитися, помедитувати, тому меблі повинні бути максимально комфортними в щоденному використанні.

Індійські тканини
Тканини несуть у собі велике смислове навантаження. Покривала, балдахіни, штори, настінні килими – все це окремі елементи декору, а разом створюють цілісний образ інтер’єру. Індійський стиль любить різноманітні фактури: шовк, бавовну, льон, оксамит. Їх можна використовувати у різних цілях. Головне – гармонія поєднання та єдність стилю.

Аксесуари
Головним аксесуаром приміщень, оформлених в індійському стилі, є етнічні статуетки (знаменитий Будда, індійські слони, воїни). Дуже яскраво і незвичайно виглядають вироби з мозаїки, інкрустація перламутром. Мідь, срібло та латунь в інтер’єрі теж мають знайти своє місце. Це можуть бути чайні сервізи, свічники, світильники, шкатулки. І незамінні аромалампи або навіть кальяни для любителів повного релаксу можна гармонійно вписати в індійський інтер’єр.