Фарбування фасаду дерев’яного будинку

Для фасадів дерев’яних будинків характерний приємний зовнішній вигляд, але лише за умови, що їх постійно доглядають господарі. Найбільш поширеним варіантом обробки зовнішньої поверхні стін будівель із деревини є фарбування. Якщо цю процедуру виконано правильно, то фасад вдасться захистити від зовнішніх впливів різного характеру. Але все ж таки дана технологія не надто проста, тому важливо представляти її суть і дотримуватися таких уявлень.

Перед тим, як розпочинати фарбування, потрібно провести певну підготовку. Суть її полягає в тому, що фасад очищається від фарби, що раніше наноситься на нього. Може виявитися, що на стінах вже є пліснява. При такому варіанті необхідно зчистити уражені ділянки та здійснити покриття деревини антисептиком. В іншому ж досить просто зачистити поверхню металевою щіткою, а після цього покрити стіни грунтовкою, завданням якої є закупорювання пор і зниження здатності деревини вбирати вологу.

Коли настане висихання поверхні, можна розпочати обробку фасаду самою фарбою. Існують спеціальні фасадні фарби https://okoloremonta.ua/fasadnye-kraski/, найбільш цікавою з яких можна вважати акрилову. Щоб ця фарба краще лягла на поверхню, перед її нанесенням слід використовувати шпаклівку на водній основі. Звичайно, іноді шпаклівка не потрібна. Але часом щілини у стінах виявляються настільки значними, що без неї не обійтися. Або можна застосовувати для закладення щілин джутове волокно, а також інші подібні ущільнювачі.

Акрилова фарба відрізняється значно довговічністю, може бути застосована при проведенні внутрішньої або зовнішньої обробки. Наносити її нескладно за допомогою навіть найпростіших інструментів. Після того, як матеріал висохне, можна надати дерев’яному фасаду ще більш цікавого вигляду, якщо провести його обробку фактурною фарбою. Будматеріали в Околоремонт такого виду вигідний тим, що він дозволяє проводити закладення невеликих тріщин і виправляти незначні нерівності. До того ж і обробка, яка виходить у результаті, дуже цікаво виглядає.

У результаті фарбування дозволяє зробити фасад дерев’яного будинку не просто красивим, але також добре захищеним від негативних дій. Зокрема, після фарбування поверхня виходить вологостійкою, але все одно здатною пропускати повітря через себе. Деревина ж не може бути вражена грибком.