Декоративна цегла для дому

При прочитанні словосполучення «декоративна цегла» відразу стає якось не по собі, і у більшості людей відразу виникає питання: як цегла може бути декоративною? Адже погодьтеся, у багатьох слово цегла асоціюється з чимось важким, важким і ґрунтовним. З цегли будують будинки, як вона може бути декоративною? Однак сучасне суспільство у своєму прагненні в задоволенні потреби в поліпшенні та прикрасі своїх будинків і квартир, йдуть далеко, перекладаючи поняття, здавалося б, неможливі у цілком звичайні. Так і цегла стала предметом інтер’єру.

Мова в статті, звичайно, не піде про звичайну цеглу, яку всі звикли бачити на будівлях. Йтиметься про цеглу, яка своїм виглядом або навіть формою зможе привнести щось нове та незвичайне в дизайн будь-якого будинку, можливо, навіть саду. Дозволить зробити звичайні і, здавалося б, непоказні речі яскравими, наповненими своїм особливим шиком та чарівністю. Отже, перш за все, розберемося з основними поняттями. Першим та ключовим є поняття «цегляної кладки». Цегляною кладкою називаються цегла, укладена певним чином і скріплена з робочою поверхнею спеціальними засобами. Здавалося б, все просто, однак цегляна кладка сама по собі вже визначає вибраний вами стиль.

Інструменти та техніка укладання декоративної цегли
Говорячи про стиль, слід зазначити, що їх в даний час налічується досить багато, від шале, який може надати якийсь французький шарм до палат, скажімо, у стилі англійських замків або навіть княжих апартаментів. При цьому слід пам’ятати про те, що колір цегли налічується безліч, що дають дійсно необмежені можливості для дизайну. Здавалося б, багатий набір ідей для дизайну вимагає якихось особливих витратних матеріалів та спеціального інструменту, але ні, для укладання декоративної цегли не потрібно будь-яких складних пристроїв. Всі інструменти є досить доступними і знаходяться в ящику з інструментами будь-якого сучасного чоловіка. Так, для укладання декоративної цегли знадобляться:

рулетка,
олівець,
пензлик,
шпатель,
ручна пилка;
щітка.
Нічого, як бачите, екзотичного. Ну і, головне, звичайно, бажання зробити свою квартиру або будинок особливим і неповторним. Навіть сама по собі техніка укладання не становить нічого складного. За допомогою шпателя на робочу поверхню (попередньо підготовлену) наносять розчин клею так, щоб клей заповнив усі нерівності та тим самим забезпечив гарний контакт із основою.

Далі зубчастим шпателем на поверхню наносять клей, при цьому необхідно тримати шпатель під кутом приблизно 60%, і вже після цього на саму цеглу наносять клей і притискають його до робочої поверхні. Нічого складного. Крім того, цеглу легко обрізати і надати йому тим самим необхідної форми та розміру.