Розводимо побілку для стелі: основні етапи

Ремонт квартири рідко обходиться без обробки стельового простору. Один з найшвидших способів зробити стелю чистою і акуратною – це просто побілити його. Для цього можна використовувати водоемульсійну фарбу, суху побілку або крейдову пасту. Але щоб процес пройшов успішно, побілка для стелі має бути правильно розведена.

Крейда або сухе побілку виробники випускають у вигляді сухої суміші або пасти. Це основний матеріал для розведення білка.

Як правильно розводити побілку для стелі?
Кількість крейди, яку ви розводитимете, залежить від того, якої величини поверхню необхідно побілити. Купуйте крейду із запасом, навіть якщо залишиться, у сухому вигляді вона зберігається досить довго.

Розраховується побілка для стелі так: для одного квадратного метра вам знадобиться півлітра побілки в розведеному вигляді. Перед тим як приступати до роботи, розведіть невелику кількість суміші та розпорошіть її на маленькому відрізку стельового простору. Так ви зрозумієте принцип нанесення побілки, а також потренуєтесь у розведенні розчину.

Перш ніж приступати до розведення суміші, крейду необхідно добре просіяти, щоб у ньому не залишилося великих частинок. Потім насипте в ємність 2 кг сухої суміші та залийте її трьома літрами води. Грудок бути не повинно.

Отриманий розчин ретельно процідити через марлю. При цьому тканину потрібно промивати водою після кожного проціджування. Якщо все зроблено правильно, у вас вийде сметаноподібний розчин. Побілка для стелі буде білою, якщо в неї додати трохи синьки.

Якщо після побілки у вас залишився розчин, не поспішайте його викидати. Нехай він залишиться в тій ємності, де ви його розводили, на пару днів. Потім, у застиглому вигляді, викладіть його в пакет і приберіть. Коли наступного разу він вам знадобиться, ви можете просто його розмочити.