Укладання ламінату своїми руками

Яких правил слід дотримуватися, щоб укладання ламінату вийшло якісним, а результат вас порадував?
Підготовчі роботи
Укладання ламінату має проходити на підготовленій поверхні основи підлоги. У разі коли після демонтажу старого покриття якість підлоги виявилася незадовільною, також необхідно по-новому зробити стяжку.

Потім потрібно точно розрахувати кількість потрібного матеріалу. Щоб це зробити, необхідно знати не лише квадратну площу приміщення, а й розмір ламінату (однієї його смуги). Також кількість, необхідне укладання, залежатиме від застосовуваного способу укладання ламінату. Значення тут має те, як планується стелити його: вздовж чи впоперек. Як правило, ламінат укладається перпендикулярно джерелу світла, щоб сліди стиків були якнайменш помітні. Але бувають і винятки.

Перед тим, як почнеться укладання ламінату, необхідно постелити на підлогу підкладку, яка буває різної товщини. Оптимальна товщина підкладки становить від п’яти до десяти міліметрів. Більш товсту підкладку використовувати не рекомендується, оскільки це призведе до появи ефекту «плаваючої підлоги». Стики підробленого матеріалу потрібно фіксувати між собою за допомогою будівельного скотчу, щоб полегшити подальше укладання ламінату.

Технологія укладання ламінату
При укладанні між стіною та ламінатом повинен вийти зазор близько десяти міліметрів. Щоб отримати зазор, необхідно застосовувати спеціальні коли, які розміщуються по всьому периметру приміщення. Крім забезпечення потрібного проміжку між стіною і матеріалом для підлоги, вони також міцно фіксують його і не дають йому зміститися зі своєї осі.

Збирається ламінат окремими смугами завдовжки трохи більше сорока сантиметрів, причому робиться це зліва-направо! Права смуга має кріпитися до лівої під кутом сорок п’ять градусів.

Після збору першої смуги вказаним способом, всі наступні збираються аналогічним способом, причому кожна нова смуга вставляється в попередню замок.

Не варто також забувати про те, що до початку укладання ламінату в кімнаті повинні бути встановлені двері. Після завершення робіт по настилу покриття для підлоги, на двері одягаються лиштви, а стики різних підлогових покриттів між кімнатами закладаються порожками, які спеціально для цього призначені.