Клеїмо широкі флізелінові шпалери самостійно

Метрові флізелінові шпалери стають все більш популярними – при обклеюванні виходить менше стиків і відходів при припасуванні малюнка.
Підготовка стіни до обклеювання шпалерами

Для того, щоб стики були непомітними, і шпалери красиво виглядали на стіні, її потрібно вирівняти. Після вирівнювання нанесіть ґрунтовку. Наклейте галтелі, якщо стик між стелею і стіною ви прикрашатимете ними. Виміряйте відстань від підлоги до стелі або до краю жолобника, до отриманого значення додайте 5 см і відріжте таку довжину полотнище шпалер. На стіні на відстані 1 м від кута позначте вертикальну лінію.

Клеїмо флізелінові шпалери на стіну
Нанесіть розведений клей на стіну (клей потрібен спеціальний для таких шпалер). Наклеювати полотно починайте згори, підганяючи по зазначеній лінії. Другий край обернеться на кут. Відразу ж розгладьте полотно, щоб не залишилося повітря під ним. Для цього використовуйте шпатель, валик чи чисту тканину. Гострим ножем акуратно обріжте надлишки шпалер уздовж підлоги та жолобника. Наступне полотно потрібно приклеїти рівно встик до попереднього. Полотно не розтягуйте, якщо не виходить рівний стик. Також розгладити, вигнавши повітря, і обрізати надлишки.
Поклейка шпалер у кутах
Добре промажте кут клеєм. Якщо загортається полотно великого розміру, його доведеться обрізати, щоб нахльост на іншу стіну становив 2-3 см (щоб уникнути складок, якщо кути нерівні). Наступне полотно приклеюється впритул до кута. Як бачите – нічого складного, але як і будь-яка інша робота – поклейка широких флізелінових шпалер має виконуватися професіоналами. Залишіть заявку на будівництво або ремонт безкоштовно і без реєстрації та Ви отримаєте пропозиції щодо поклейки шпалер від кращих бригад та майстрів!