Укладання ламінату. Коротка інструкція.

Способи укладання ламінату
1. Панелі ламінату укладаються з обов’язковим зсувом в один-два сантиметри від стіни. Зазор, що залишається, служить захистом від можливих деформацій покриття, (здуття, розбухання) при впливі вологості або перепадів температури.

2. Укладаючи, торцеві стики панелей у сусідніх рядах, зміщують відносно один до одного. Зміщення слід витримувати щонайменше 20-25 сантиметрів.

3.Починають монтаж із важкодоступних ділянок приміщення, як правило, це місця встановлення радіаторів та проходу трубопроводів. В іншому випадку укладання останніх рядів викличе певні складнощі.

4. У місцях сполучення із трубами панелі монтують також із зазором в один сантиметр. Для цього в плашці вирізається отвір більшого діаметру ніж труба, що виходить.

5. Монтаж панелей останнього ряду проводиться з індивідуальною розміткою та випилюванням кожної панелі, залишаючи при цьому відстань 1-2 см між кінцевим рядом плиток та стіною.

6. Завершується укладання панелей кріпленням плінтусів та монтажем порогів дверних отворів.

7. При укладанні плиток на клей, слід витримати, вказаний інструкції щодо застосування клею, період до повного його схоплювання

Звичайний, замковий спосіб дозволяє використовувати покриття за його прямим призначенням безпосередньо після укладання.

Укласти ламінат самостійно можна прочитавши дану інструкцію, але краще довірити будь-яку роботу майстрам своєї справи.